Tarvitset:
10 varsiparsakaalia
1 salaattiruukku
1 kurkku
kourallinen kirsikkatomaatteja
kourallinen mansikoita
1 pallo mozzarellajuustoa
ruukku tuoretta rucolaa
Viimeistelyyn:
Paksua tummaa balsamico-kastiketta
mustapippurirouhetta
Valmistusohje:
- Napsaise varsiparsakaalien kuivat päät pois ja huuhtele ne kauttaaltaan.
- Keitä varsiparsakaalit suolatussa vedessä napakoiksi. Voit myös hyvin paahtaa ne kypsäksi uunissa oliiviöljyn ja suolan kera.
- Revi salaatti tarjoiluastialle pilkotun kurkun ja kirsikkatomaattien kera. Lisää joukkoon peratut ja halkaistut mansikat.
- Lisää salaattiin vielä paloiksi revitty mozzarella, jäähtyneet varsiparsakaalit sekä rucola.
- Viimeistele salaatti paksulla, tummalla balsamicokastikkeella sekä vastarouhitulla mustapippurilla.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman