Mansikka-varsiparsakaali-mozzarellasalaatti

Noutopöytä Salaatit ja kasvisruoka
Mansikka-varsiparsakaali-mozzarellasalaatti

Tarvitset:

10 varsiparsakaalia
1 salaattiruukku
1 kurkku
kourallinen kirsikkatomaatteja
kourallinen mansikoita
1 pallo mozzarellajuustoa
ruukku tuoretta rucolaa

Viimeistelyyn:
Paksua tummaa balsamico-kastiketta
mustapippurirouhetta

Valmistusohje:

  1. Napsaise varsiparsakaalien kuivat päät pois ja huuhtele ne kauttaaltaan.
  2. Keitä varsiparsakaalit suolatussa vedessä napakoiksi. Voit myös hyvin paahtaa ne kypsäksi uunissa oliiviöljyn ja suolan kera.
  3. Revi salaatti tarjoiluastialle pilkotun kurkun ja kirsikkatomaattien kera. Lisää joukkoon peratut ja halkaistut mansikat.
  4. Lisää salaattiin vielä paloiksi revitty mozzarella, jäähtyneet varsiparsakaalit sekä rucola.
  5. Viimeistele salaatti paksulla, tummalla balsamicokastikkeella sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!