Mausteiset lammaspullat karpalo-granaattiomenasiirapilla

Lammas Tulinen
Mausteiset lammaspullat karpalo-kranaattiomenasiirapilla

Makeaa, mausteisen tulista, rustiikkista ja välimerellistä. Tätä enempää lihapulla-annokselta ei voi toivoa.

Tämän annoksen maku on vaikuttava ja niin herkullinen. Näiden lihapullien kanssa kannattaa tarjoilla jotain neutraalinmakuista, sillä itse lihapullien maku on niin runsas. Valitse lisukkeeksi esimerkiksi grillattuja kasviksia ja paljon leipää.

Tarvitset:

1 rkl oliiviöljyä
1 pieni punasipuli kuutioituna
300 g kuivattuja karpaloita
2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl granaattiomenasiirappia

500 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulinkynttä
2 pientä kuivattua punaista chiliä
2 tl jauhettua korianteria
puolikas puska lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

  1. Hienonna sipuli ja jaa määrä kahteen osaan. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu, lisää pannulle oliiviöljy ja sipulit. Kuullota sipuleita 3-4 minuutin ajan. Lisää joukkoon kuivatut karpalot.
  2. Lisää joukkoon vesi, sokeri ja granaattiomenasiirappi.
  3. Kuumenna kiehumispisteeseen asti, jonka jälkeen pienennä levyn lämpötilaa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike on paksua ja siirappista.
  4. Poista kastike liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja maista. Muista, että lihapullat tulevat olemaan suolaisia, vahvanmakuisia ja pippurisen tulisia.
  5. Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat:
  6. Leikkaa valkosipulinkynsi kahtia ja poista kynnen sisältä sen vihreä osa.
  7. Pilko kuivatut chilit pieneksi. Lisää joukkoon suolaa, valkosipulinkynsi, korianterijauhe ja murskaa ne tahnaksi.
  8. Lämmitä paksupohjainen pannu ja lisää hieman oliiviöljyä.
  9. Paahda maustetahnaa, kunnes siitä tulee tuoksuvaa ja aromaattista, noin kahden minuutin ajan.
  10. Lisää loput pilkotuista sipuleista ja paahda vielä neljän minuutin ajan.
  11. Poista tahna pannulta.
  12. Laita paistettu sipuli-maustetahna kulhoon lampaan jauhelihan kanssa.
  13. Pilko hieman lehtipersiljaa ja lisää jauhelihaseokseen. Mausta vielä hyvin suolalla ja pippurilla. Sekoita.
  14. Pyöritä lihapullataikinasta kirsikkatomaatin kokoisia lihapullia.
  15. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu hieman yli keskilämmön. Paista lihapullat pienissä erissä niin, että ne saavat kauttaaltaan kullanruskean värin. Valuta lihapullista ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä.
  16. Vaihtoehtoisesti voit grillata lihapullat, jolloin ne saavat grillistä lisää makua.
  17. Sekoita lihapullat karpalokastikkeen sekaan ja kypsennä vielä parin minuutin ajan, jotta maut yhdistyvät.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!