Mausteinen vuohenjuusto-päärynäsalaatti

Salaatit ja kasvisruoka Tulinen
Mausteinen vuohenjuusto-päärynäsalaatti

Resepti 4-6:lle.

Tarvitset:

2 päärynää
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
½ tl mixed spice -mausteseosta
½ tl maustepippuria
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

200 g pehmeää vuohenjuustoa murennettuna
50 g paahdettuja manteleita
½ appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
1 tl punaviinietikkaa
100 g vesikrassin lehtiä
3 vartta lehtipersiljaa
1 rkl hasselpähkinäöljyä

Tee näin:

  1. Kuori päärynät ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat ja leikkaa jokainen osa vielä kolmeen osaan.
  2. Sekoita kuivat mausteet keskenään kulhossa, lisää joukkoon oliiviöljy ja päärynät. Sekoita.
  3. Lämmitä paistinpannu liedellä. Kypsennä päärynöitä kahden minuutin ajan kultakin puolelta niin, että ne saavat kullanruskean värin pintaan.
  4. Poista pannu liedeltä ja lisää joukkoon appelsiinin ja sitruunan mehut sekä punaviinietikka.
  5. Kun päärynät ovat jäähtyneet, murusta niiden sekaan vuohenjuusto. Revi päärynöiden ja vuohenjuuston sekaan vielä vesikrassi ja lisää joukkoon oliiviöljyä.
  6. Sekoita kaikki varovasti sekaisin ja lisää lehtipersiljat.
  7. Annostele salaatti lautasille, ripottele päälle paahdetut mantelit ja hasselpähkinäöljyä.

Resepti ja kuvat: Tom Kime

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!