Resepti 4-6:lle.
Tarvitset:
2 päärynää
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
½ tl mixed spice -mausteseosta
½ tl maustepippuria
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
200 g pehmeää vuohenjuustoa murennettuna
50 g paahdettuja manteleita
½ appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
1 tl punaviinietikkaa
100 g vesikrassin lehtiä
3 vartta lehtipersiljaa
1 rkl hasselpähkinäöljyä
Tee näin:
- Kuori päärynät ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat ja leikkaa jokainen osa vielä kolmeen osaan.
- Sekoita kuivat mausteet keskenään kulhossa, lisää joukkoon oliiviöljy ja päärynät. Sekoita.
- Lämmitä paistinpannu liedellä. Kypsennä päärynöitä kahden minuutin ajan kultakin puolelta niin, että ne saavat kullanruskean värin pintaan.
- Poista pannu liedeltä ja lisää joukkoon appelsiinin ja sitruunan mehut sekä punaviinietikka.
- Kun päärynät ovat jäähtyneet, murusta niiden sekaan vuohenjuusto. Revi päärynöiden ja vuohenjuuston sekaan vielä vesikrassi ja lisää joukkoon oliiviöljyä.
- Sekoita kaikki varovasti sekaisin ja lisää lehtipersiljat.
- Annostele salaatti lautasille, ripottele päälle paahdetut mantelit ja hasselpähkinäöljyä.
Resepti ja kuvat: Tom Kime