Cebicin keittiön herkkutattirisotto

Sienet
Herkkutattirisotto-annos

Italialaisen keittiön klassikkoruokiin kuuluva risotto tulee Pohjois-Italiasta. Oikeaoppisen risoton valmistaminen on aika yksinkertaista, mutta se vaatii hieman aikaa. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että valitset risottoon laadukkaan risottoriisin. Risotto on hyvä lisuke niin liha-, kala- kuin kasvisruoalle tai se voidaan tarjota myös pääruokana. Risoton voit maustaa monella tapaa kuten vaikkapa tässä klassisesti sienillä.

  Ohje on 4:lle
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
3 dl Risottoriisiä
2 dl Valkoviiniä, esimerkiksi Chardonnay
1 annos Vahvaa espressoa
120 g Herkkutatteja esikäsiteltynä
1 l Kasvislientä
100 g Parmesaania raastettuna
  Kunnon nokare voita
  Suolaa
  Mustapippuria
  Koristeluun:
  Muutama oksa timjamia
  Parmesaanilastuja
  Oliiviöljyä

Ohje

  1. Mikäli käytät tuoreita sieniä, hienonna ne pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla nesteet pois. Laita sivuun odottamaan. Pakastetut esikäsitellyt sienet käytetään myöhemmin ruokaan sulatettuna.

  2. Kiehauta kasvisliemi.

  3. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja hienonna myös valkosipuli. Kuumenna kasarissa kunnon nokare voita ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä läpikuultavaksi, lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli pannuun.

  4. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota välillä sekoitellen, kunnes riisi on muuttunut kiiltäväksi.

  5. Lisää pannulle valkoviini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt kokonaan riisiin.

  6. Lisää joukkoon keitetty espresso (2–3 ruokalusikallista, eli yksi pieni annos) ja sienet, imeytä taas neste riisin joukkoon ennen kuin lisäät uuden kauhallisen kiehuvaa kasvislientä. Lientä menee suunnilleen litra, risoton kuuluu olla valuvaa ja samettisen pehmeää.

  7. Kun riisi on al dente, lisää joukkoon raastettu parmesaani, kunnon nokare voita ja timjami. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

  8. Jos juusto ja voi tukevoittaa risottoa liikaa, lisää tilkkanen lientä.

  9. Koristele annos timjamilla, parmesaanilastuilla ja muutamalla pisaralla oliiviöljyä, tarjoile annos välittömästi.

    Reseptin lähde: Cebicin keittiössä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!