Mehevä punajuurikakku

Jälkiruoka
Mehevä punajuurikakku -resepti

Mehevässä punajuurikakussa maistuu jouluiset mausteet: inkivääri, kaneli, vanilja ja kardemumma. Kakun ulkomuodon viimeistelee kuivatut ruusun terälehdet. Täydellinen tarjottava joulun jälkkäripöytään roseeviinin kanssa tarjottavaksi.

Tarvitset:

4 punajuurta
100 g pekaaninpähkinöitä
3 kananmunaa
3 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
1,5 dl rypsiöljä

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2,5 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
kuivattuja ruusun terälehtiä (löytyy kaupan teehyllystä)

Valmistusohje:

  1. Keitä punajuuret kypsiksi. Anna niiden jäähtyä kunnolla. Kuori ja raasta ne.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Rouhi pekaaninpähkinät.
  4. Vaahdota kananmunat ja ruokosokeri kulhossa.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä mausteet varovasti sekoittaen.
  6. Lisää punajuuriraaste, pähkinärouhe sekä öljy taikinaan.
  7. Sekoita massa tasaiseksi.
  8. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista sitä uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan.
  9. Valmista kakun kuorrute sekoittamalla tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri ja sitruunamehu keskenään.
  10. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle, ja viimeistele se kuivatuin ruusun terälehdin.

Kuva ja resepti: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!