Tämä huippukokki Pekka Terävän karitsan resepti sopii hienosti vaikkapa pääsiäispöydän herkuksi. Lammasherkku tarjoillaan timjamikastikkeen ja Siikli-perunoiden kera. Herkullinen annos ympäri vuoden.
Kartisareseptiin tarvitset
Ohje on 4:lle | |
400 g | Karitsan ulkofile, kotimainen |
1 kpl | Banaanisalottisipuli, kuorittu |
0,5 | Porkkana, kuorittu |
3 kpl | Valkosipuli |
1 kpl | Varsisellerin oksa |
50 g | Herkkusieni |
1 dl | Valkoviini |
0,5 dl | Valkoviinietikka |
4 dl | Demi-glace -kastikepohja |
0,5 dl | Rypsiöljy |
2 ruukkua | Timjamia |
1 kpl | Laakerinlehti |
5 kpl | Mustapippuria |
1 ruukku | Rosmariinia |
4 kpl | Naattiporkkana, kuorittu |
8 kpl | Perunaa, Siikli |
100 g | Kanalientä (2 dl) |
Suola | |
Mustapippuri |
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistoa.
-
Putsaa lihasta kalvot, mausta suolalla ja pippurilla.
-
Paista lihaan väri pannulla, voin, timjami ja valkosipulin kera.
-
Kypsennä 80 asteisessa uunissa niin, että sisälämpö on 54 astetta. Anna vetäytyä 15 minuuttia.
-
Valmista kastike: kuullota pannulla kasvikset, lisää kasvisten joukkoon etikka ja viini. Keitä 1/3 osaan ja lisää Demiglace-kastikepohja. Keitä puoleen ja lisää timjami, mustapippuri ja laakerinlehti, ja jätä kastike hautumaan. Siivilöi ja mausta suolalla.
-
Paista perunoihin hyvä väri voissa valkosipulin ja timjamin kera. Lisää kanaliemi ja keitä kypsäksi.
-
Paahda porkkanat rosmariinin kanssa pannussa kypsiksi.
-
Asettele lihan päälle porkkanat ja perunat viereen. Annostele kastike.