Porosta valmistettava bolognese antaa tälle italialaiselle klassikkoruualle aromikkuutta ja syvyyttä. Tarjoile porobolognesen seurana australialaista Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet -luomupunaviiniä. Suosittelemme käyttämään ruuan valmistukseen samaa viiniä, kuin mitä aiot tarjoilla aterian juomana.
Porobologne 4:lle hengelle | |
500 g | Poron jauhelihaa |
150 g | Pekonia |
3 | Salottisipulia |
3 | Valkosipulinkynttä |
400 g | Tomaattipyreetä (1 tlk) |
1 tl | Hunajaa |
2 dl | Jacob's Creek Organic Shiraz Cabaret -punaviiniä |
0,5 dl | Kuivattuja mustatorvisieniä murennettuna |
2,5 dl | Riistalientä |
2 rkl | Voita |
3 rkl | Tuoretta timjamia |
2 rkl | Tuoretta rakuunaa |
2 tl | Sormisuolaa |
Mustapippuria myllystä | |
400 g | Spagettia |
Tuoreita puolukoita |
Ohje
- Paista pilkottu pekoni rapeaksi. Kuullota sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä padassa tai paistokasarissa. Lisää poronjauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Sekoita kasariin kokonaiset tomaatit, tomaattipyree sekä pekoni.
- Lisää punaviini, riistaliemi ja murennetut sienet. Keitä voimakkaasti kiehuen viitisen minuuttia. Hienonna joukkoon yrtit.
- Anna kastikkeen hautua kannen alla 45–60 minuutin ajan välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon voi.
- Keitä lisäksi spagettia ja tarjoa porobolognese raastetun parmesaanin ja Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet -punaviinin kanssa.
Resepti ja kuva: Mari Moilanen