Kana-tomaattipelti ja jogurttikastiketta

Kana, Kalkkuna
Pöytäkattaus, jossa kana-tomaattipelti uunivuoassa ja Jacob's Creek Organic Chardonnay -viinipullo

Kana-tomaattipelti on helppo arjen ruoka, joka näyttävyytensä ansiosta toimii hyvin myös illanistujaisten pääruokana tai viikonlopun juhlistajana. Tarjoile kana-tomaattipellin kanssa australialaista luomuvalkoviiniä: Jacob's Creek Organic Chardonnayta. Katso reseptin perästä vinkit, miten saat annoksesta sekä nopean ja helpon arkiherkun että annoksena tarjoiltavan näyttävämmän illallisen.

  Kana 6:lle hengelle
6 kpl Kananrintafileetä
1 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Voita
1 Ripaus suolaa
  Mustapippuria
  Tomaattipeti:
500 g Kirsikkatomaatteja
250 g Terttuluumutomaatteja
1/2 dl Oliiviöljyä
1 tl Suolaa
1/2 tl Sokeria
1/2 tl Mustapippuria
3 kpl Valkosipulinkynsiä
  Tuoreita basilikanlehtiä
  Lehtipersiljaa
  Jugurttikastike:
3 dl Turkkilaista jugurttia
1 kpl Valkosipulinkynsi
1 rkl Tuoretta rakuuna silputtuna
1 rkl  Tuoretta basilikaa silputtuna
1 Sitruunan raastettu kuori
1/2 tl Korianterinsiemeniä rouhittuna
1/2 tl  Mustapippuria
  Ripaus sormisuolaa

Ohje

  1. Leikkaa kirsikkatomaatit halki. Aseta halkaistut tomaatit ja luumuterttutomaatit uunivuokaan. Murskaa tomaattien joukkoon muutama valkosipulinkynsi. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Silppua päälle lehtipersiljaa. Lorauta päälle oliiviöljyä.
  2. Paista kanoihin kuumalla pannulla nopeasti kauniit pinnat pannulla voi-öliiviöljyseoksessa. Suolaa, pippuroi ja nosta kananfileet tomaattipedille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuutin ajan.
  3. Valmista lisukkeeksi jugurttikastike. Silppua yrtit, raasta pestyn sitruunan kuori, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset jugurtin joukkoon.
  4. Viimeistele valmis kana-ateria basilikanlehdillä.
  5. VinkkiJos haluat vuoan ennätysnopeasti uuniin, voit laittaa kananrintafileet paistamattomina tomaattien päälle ja sivellä jokaisen fileen pinnan voilla. Voit tarjota kananfileet ja tomaatit suoraan paistivuoasta ja tarjota jugurttikastikkeen lisukkeena tai koota annokset lautasille valmiiksi. Laita tällöin kunnon lusikallinen jugurttikastiketta jokaiselle lautaselle ja kokoa jugurtin päälle ensin tomaatteja, sitten kypsä kananrintafillee ja viimeistele annos basilikanlehdillä.

    Resepti ja kuva: Mari Moilanen

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!