Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on monipuolinen ruokaviini. Viini on keskitanniininen ja keskitäyteläinen. Tuoksussa on punaisia marjoja, maussa mausteisuutta ja yrttejä. Laadukas chileläinen punaviini on myös vegaaninen. Puhutaan viinistä -sarjan kolmannessa osassa keittiömestari Pasi Kuronen laati reseptit ja valmistaa viinille herkullisen vegaanisen aterian. Viiniä ja ruokaa maistelevat viiniharrastajat Sami Kuronen ja Janica Brander.
Suolapaahdettua juuriselleriä | |
1 kpl | Kokonainen juuriselleri (tai 4 kpl neljäsosapaloja) |
Merisuolaa | |
Punajuurihummus: | |
380 g | Kikherneitä (1 prk) |
2 rkl | Tahinia |
200g | Punajuuria |
1 dl | Oliiviöljy |
1 | Limen raastettu kuori |
1 | Limen mehu |
1/2 | Punainen chili |
1/2 tl | Suolaa |
Yrttikreeni | |
50 g | Tuoretta pinaattia |
1 | Tomaatti |
4 oksaa | Basilikaa |
2 oksaa | Rosmariinia (vain lehdet) |
1/2 | Valkosipulinkynsi |
1,5 dl | Jääkylmää rypsiöljyä |
Suolaa | |
Mustapippuria |
Ohje: Suolapaahdettua juuriselleriä
- Laita uunivuoan pohjalle ohut kerros merisuolaa.
- Halkaise juuriselleri ja aseta ne kuori alaspäin suolan päälle.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa 2 h.
- Leikkaa juurisellerin kuori pois ja revi paloiksi.
Ohje: punajuurihummus
- Kuori punajuuret, keitä kypsäksi ja anna jäähtyä hetki.
- Valuta kikherneet, mutta ota lientä n. 1 dl talteen.
- Yhdistä kaikki aineet lukuun ottamatta kikhernelientä tehosekoittimeen ja soseuta.
- Lisää kikhernelientä, jotta saat samettisen koostumuksen.
Ohje: yrttikreemi
- Laita rypsiöljy pakastimeen 15 minuutiksi.
- Sekoita kaikki aineet lukuun ottamatta rypsiöljyä ja mausteita tehosekoittimeen ja aja sileäksi.
- Lisää kylmä öljy ohuena nauhana yrttien joukkoon.
- Lisää mausteet koneen käydessä.