Lampaankareet ja Baba Ganoush

Lammas
Lampaankareet ja Baba Ganoush -resepti

Tarvitset:

Lampaankareita (2-3 kpl ruokailijaa kohden)
1 dl tuoreita rosmariinina kevyesti pilkottuna
Öljyä
Suolaa
Pippuria

1 keskikokoinen munakoiso
2 valkosipulin kynttä
1½ tl tahinia
1 tl oliiviöljyä
Muutama tippa tuoreen sitruunan mehua

Valmista näin Baba Ganoush

  1. Paista munakoisoa kaasuliekillä käännellen sitä pihdeillä niin kauan, että sen kuori on tasaisesti paistunut ja sen liha pehmeää. Anna munakoisojen jäähtyä.
  2. Leikkaa jäähtynyt munakoiso puoliksi ja kaiva lusikalla munakoison liha. Soseuta munakoiso tahinin ja valkosipulien kanssa tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tipalla sitruunamehua.

Valmista näin Lampaankareet

  1. Hiero lampaankareisiin öljyä ja hienonnettua rosmariinia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista lampaankareet paistinpannulla haluamaasi kypsyyteen. 2-3 minuuttia paistamalla saat kypsyysasteen medium.
  3. Asettele baba ganoush ja lampaankareet lautaselle ja kaada vielä ruokalusikallinen oliiviöljyä kareiden päälle. Tarjoile vihreän salaatin kanssa. Salaatinkastikkeena voit käyttää balsamicoa ja oliiviöljyä.

Vinkit ruokien valmistamiseen:

  • Nosta lampaankareet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Saat parhaan lopputuloksen, kun kareet ovat huoneenlämpöisiä, kun aloitat niiden valmistamisen.
  • Voit valmistaa Baba Ganoushin hyvissä ajoin.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!