Macarons -leivokset

Jälkiruoka Seurustelu
Macarons-leivoksia.

Macaron-leivokset ovat tunnettuja ranskalaisia mantelileivoksia, jotka sopivat erilaisiin tilaisuuksiin. Macaronseja voi nautiskella erityisesti juhlissa, piknikeillä, brunssilla tai jälkiruokana. Macaronsit ovat niin herkullisia, että niitä kannattaa leipoa kerralla isompi määrä. Jos niitä jää tarjoilun jälkeen yli, ne säilyvät hyvin jääkaapissa 1–2 päivää ja pakastimessa n.3 viikkoa.

Ohjeella leivot 30 Macaron-leivoksia. 

Ainesosat

0,6 dl (65g) valkuaista
2½ dl (150g) tomusokeria
2 pussia (50g) mantelijauhetta
¾ tl perunajauhoja

Täyte

75g voita
1½ dl kaakaotomusokeria tai mansikanmakuista tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti.

  2. Lisää tomusokeri.

  3. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.

  4. Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään.

  5. Sekoita seos hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.

  6. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2,5 - 3 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä.

  7. Anna leivospohjien vetäytyä ja kuivua huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.

  8. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13–15 min.

  9. Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista.

  10. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.

     

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!