Lakkavaniljasiirappi
100 g | Sokeria |
100 g | Vettä |
100g | Lapponia Lakkalikööriä |
1 | Vaniljatanko |
Lakkavaahto
3 dl | Maitoa |
80 g | Sokeria |
0,8 dl | Lapponia Lakkalikööriä |
40 g | Valkuaista |
Ohje
-
Lakkavaniljasiirappi: Keitä kaikki ainekset keskenään 106 -asteeseen ja anna jäähtyä.
-
Lakkavaahto: Kiehauta kaikki ainekset, paitsi ei valkuaista. Lisää valkuainen jäähtyneeseen n. 60 -asteiseen vaahtopohjaan, tarkista maku ja vaahdota sauvasekoittimella.
-
Kaada lautaselle lakkavaniljasiirappia ja asettele sen päälle kaksi leipäjuustoviipaletta ristikkäin. Laita lakkavaahtoa leipäjuustopalojen päälle. Viimeistele annos tuoreilla lakoilla.