Kuhaa sitruunakastikkeella

Vähärasvainen kala
Paistettua pangasiusta tai kuhaa kylmällä sitruunakastikkeella ja couscous-salaatilla

Kuha on Suomen arvostetuimpia kaloja, josta kokkaat aterian, joka kelpaa jokaiselle herkkusuulle. Miedonmakuinen kuha on kalaruokana monen suosikki, ja kuhafileet maistuvat yksinkertaisimmillaan herkullisilta ihan vain voissa paistettuna. Ruokabloggari Sari Spåran reseptillä kuhan seuraksi pyöräytetään parsalla höystetty keväinen couscous-salaatti ja kylmä sitruunakastike. Kuhan seurassa maistuu raikas ja kuiva Riesling-viini. 

Kuhareseptiin tarvitset:

n. 600 g kuhafilettä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
voita paistamiseen

Ohje kuhan paistamiseen

  1. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  2. Paista kuhafileet voissa tarpeeksi suuressa paistinpannussa. Paista kummaltakin puolelta noin 4 minuuttia.

 

Sitruunakastikkeeseen tarvitset

1 sitruuna
2 dl créme fraichea
suolaa
mustapippuria

Ohje sitruunakastikkeeseen

  1. Pese sitruuna huolellisesti.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja lisää se créme fraicheen.
  3. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  4. Jaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa ruoan lisänä.

Couscous-parsasalaattiin tarvitset

4 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunanmehua
2 dl couscousia
6 parsaa
2 dl persiljaa
n. 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä koristeluun

Ohje couscous-parsasalaatille

  1. Keitä vesi kiehuvaksi ja ota pois levyltä.
  2. Lisää veteen suola, öljy ja sitruunanmehu sekä couscous. Peitä kattila kannella. Anna couscousin turvota noin 10 minuuttia.
  3. Pese parsat huolellisesti. Poista mahdolliset puisevat kantaosat ja pilko loput parsat suuhun sopiviksi paloiksi. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta parsat.
  4. Hienonna persilja.
  5. Sekoita couscous haarukalla ilmavammaksi. Lisää käännellen joukkoon persiljasilppu sekä parsat.
  6. Koristele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Resepti ja kuvat: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!