Syksyn herkullisin sieniresepti on hauska ja helppo. Rapeat kullanruskeat vohvelit saavat makua juustosta, ja niiden kanssa tarjoillaan superherkullista sieni-sipulipaistosta. Koko komeuden kruunaa pehmeä ja täyteläinen smetana.
Resepti neljälle
Vohvelitaikina:
Tarvitset:
3 dl maitoa
2 dl (juusto-sipulimaustettua) ruokakermaa
3 kananmunaa
1 dl Emmental-juustoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,25 dl sulatettua voita
Paistamiseen:
voita
Vohveleiden valmistusohje:
- Mittaa maito ja ruokakerma kulhoon. Riko kananmunat taikinapohjaan ja sekoita niiden rakenne rikki.
- Lisää seokseen vielä juustoraaste, vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe, suola sekä sulatettu voi.
- Sekoita taikina kertaalleen ja anna sen turvota tovi ennen paistamista. Laita vohvelirauta kuumenemaan.
- Paista vohvelit voissa rapean kullanruskeiksi.
Sienitäyte:
Tarvitset:
3 isoa sipulia
2 l kantarelleja
4 rkl voita
Lisukkeeksi:
2 dl smetanaa
Täytteen valmistusohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa kunnes ne muuttuvat pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Siirrä kuullotetut sipulit toviksi sivuun odottamaan.
- Putsaa kantarellit huolellisesti ja kumoa ne kuumalle paistinpannulle. Anna nesteen haihtua, ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa sienten joukkoon puolet voista sekä jo kuullotetut sipulit.
- Laske lieden lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen tekeytyä pannulla vielä muutaman minuutin ajan.
Annoksen kokoaminen:
Kumoa sieni-sipuliseos vohveleiden päälle. Viimeistele annos nokareella smetanaa.
Kuva ja resepti: Heidi Kjellman