Lihamestarin hirvipadan hienon maun salaisuus on hapankaali. Hirvipata on helppo tehdä ja ainekset pataan löytyvät lähikaupasta. Kun pata kypsyy uunissa, niin kokki voi istahtaa ja nautiskella lasillisen hyvää punaviiniä ruokaa odotellessa. Kilosta hirvipaistia tulee pääruoka noin kuudelle ruokailijalle. Hirvipadan kyljessä maistuvat esimerkisi lohkoperunat uunista tai miksei myös uunissa paistetut valkosipuli- tai kermaperunat.
Näitä tarvitset
1 kg | Hirvipaistia |
Voita paistamiseen | |
1/ kg | Hapankaalia |
2 dl | Smetanaa |
Kuminaa | |
2 dl | Lihalientä |
Suolaa ja mustapippuria |
Ohje
- Viipaloi hirvipaisti noin sormenpaksuisiksi viipaleiksi.
- Ruskista viipaleet voissa molemmin puolin.
- Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla.
- Hieraise kumina mortterlissa rikki ja mausta sillä smetana.
- Laita uunivuokaan ruskistetut hirvenlihaviipaleet, hapankaali, lihaliemi ja kuminalla maustettu smetana.
- Paista uunissa 180 asteessa ainakin 2 tuntia. Tarkista kypsyys.