Paahdetut bataatit on mitä mainion herkku, kun ruokapöytään kaivataan vaihtelua. Uunissa pehmeiksi ja makeiksi paahtuneet bataatit maistuvat sellaisenaankin suolalla ja pippurilla maustettuina, mutta kun tarjoat ne uunissa paahtuneiden kikherneiden ja varsiparsakaalin sekä yrttituorejuuston kera, saat kasvisruokaan upeaa vaihtelua. Paahdettujen bataattien kanssa maistuu kuiva ja aromikas riesling-viini.
Tällä Pasi Kurosen ohjeella pyöräytät paahdetut bataatit neljälle.
Näitä tarvitset bataatteihin
2 | bataattia |
suolaa | |
1 pss | broccolinia / varsiparsakaalia |
1 prk | kikherneitä (400g) |
1 | lime |
1 rkl | oliiviölljyä |
1 tl | harissaa tai muuta chilitahnaa |
1 tl | suolaa |
200g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | tuoreita yrttejä (basilikaa, korianteria tai lehtipersiljaa) |
suolaa | |
mustapippuria |
Näin valmistat bataatit – katso video
Ohje paahdetuille bataateille
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Laita bataatit kokonaisina kuoripäällisinä uunivuokaan ja laita uuniin.
- Kypsennä, kunnes bataatit ovat täysin kypsiä. Tähän menee bataattien koosta riippuen n. 50-60 min.
- Valuta kikherneet ja laita kulhoon. Raasta joukkoon limen kuori ja purista joukkoon myös limen mehu.
- Lisää oliiviöljy, harissa ja suola, ja sekoita hyvin.
- Levitä kikherneet uunivuokaan ja laita uuniin siinä vaiheessa, kun bataatit ovat kypsyneet puoli tuntia.
- Kikherneet saavat olla uunissa 30 minuuttia.
- Nypi varsiparsakaaleista lehdet pois.
- Laita varsiparsakaalit uuniin kikherneiden päälle, kun kikherneet ovat kypsyneet 15 min. Varsiparsakaalit kypsyvät 15 minuutissa.
- Tee odotellessa yrttituorejuusto.
- Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kun kaikki uunissa olevat ainekset ovat kypsiä, ota ne pois uunista.
- Halkaise bataatit ja poista kuori.
- Mausta bataatin pinta kevyesti suolalla.
- Levitä bataatin päälle yrttituorejuustoa, lusikoi päälle kikherneitä ja varsiparsakaalia.
- Koristele tuoreilla yrteillä.
Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen