Jättikatkarapu-cocktail -ohje ja ruokavideo, joiden avulla loihdit helposti herkut juhlavaankin tilaisuuteen. Kypsät pakastekatkaravut voit käyttää sellaisenaan, mutta jos valitset rapu-cocktailiin raakoja jättikatkarapuja, kuivaa rapujen pinta ja suolaa ravut kevyesti. Pakasteravut sulatetaan huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa ja sulanut vesi kaadetaan pois. Jättikatkarapujen sijaan voit valmistaa rapu-cocktailit myös tavallisista katkaravuista.
Tällä Pasi Kurosen reseptillä kokkaat jättirapu-cocktailit neljälle hengelle.
Näitä tarvitset jättikatkarapu-cocktailiin
Jättikatkarapucocktail | |
200g | jättikatkarapuja tai tavallisia katkarapuja |
0,5 tl | suolaa (halutessa) |
1 | varsisellerin varsi |
1/2 | kurkku |
1 | Granny Smith -omena |
1 rkl | tilliä hienonnettuna |
1/2 | sitruunan mehu |
Remoulade-kastike | |
1,5 dl | majoneesia, esimerkiksi Hellmann's |
1 rkl | dijon-sinappia |
1/2 | sitruunan mehu |
1 tl | srirachaa tai muuta chilikastiketta |
1 rkl | kapriksia |
1 tl | kapristen lientä |
1 | salottisipuli pilkottuna |
2 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
Katso video rapucocktailin valmistukseen
Ohje jättäkatkarapucocktailiin
- Jos käytät pakastejättikatkarapuja, sulata ne huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa ja valuta vesi pois.
- Tee remoulade-kastike. Pilko sipuli ja hienonna lehtipersilja.
- Yhdistä kaikki aineet keskenään ja laita kylmään odottamaan tarjoilua.
- Tee sitten rapucocktail.
- Pilko varsisellerin varsi pieniksi kuutioiksi.
- Halkaise kurkku ja poista sisus. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Jos käytät ulkomaista kurkkua, kuori kurkku ennen halkaisua.
- Kuori omena, poista siemenkota ja pilko pieniksi kuutioiksi.
- Yhdistä kuutiot kulhoon, lisää joukkoon hienonnettu tilli ja sitruunan mehu. Sekoita.
- Jos käytät raakoja jättikatkarapuja, kuivaa rapujen pinta ja suolaa ne kevyesti. Kypsät pakastekatkaravut voi käyttää sellaisenaan.
- Lämmitä paistinpannu melko kuumaksi ja lisää pannulle tilkka rypsiöljyä.
- Paista ravut juuri ja juuri kypsäksi välillä käännellen.
- Laita ravut jäähtymään talouspaperin päälle.
- Leikkaa hieman jäähtyneet ravut paloiksi ja sekoita kasvisseoksen joukkoon.
- Annostele laittamalla kulhon pohjalle lusikallinen remoulade-kastiketta, päälle rapucocktailia ja lopuksi päälle pieni nokare kastiketta. Koristele tuoreella tillillä.
Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen