Limeposset ja marinoituja marjoja

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Limeposset ja marinoituja marjoja.

Limeposset yhdistettynä satokauden tuoreisiin marjoihin on takuuvarma jälkiruokahitti. Huippukokki Alex Nurmen reseptillä loihdit raikkaat jälkkärit kuudelle. Posset laitetaan hyytymään jääkaappiin yön yli, joten tämän raikkaan jälkiruoan voit valmistella hyvissä ajoin.

Reseptiin tarvitset

  Posset
4,5 dl Kuohukermaa
125 g Sokeria
1 Vaniljatanko
0,6 dl Limemehua
  Marinoidut marjat
1 dl Vettä
50 g Sokeria
2 Limeä, kuori ja mehu
4 dl Kotimaisia tuoreita marjoja
  Tuoretta korianteria

Ohje

  1. Tee ensin posset.
  2. Kiehauta kerma, sokeri sekä vaniljatanko.
  3. Sammuta liesi ja lisää limemehu.
  4. Kaada kuuma seos laseihin tasaisesti ja anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.
  5. Seuraavana päivänä marinoit marjat.
  6. Kiehauta vesi, sokeri sekä limenkuori.
  7. Jäähdytä kylmäksi ja lisää limemehu.
  8. Kaada marjojen päälle ja hienonna korianteri joukkoon.
  9. Koristele possetit tuoreilla marjoilla ja tarjoile esimerkiksi samppanjan tai makean Riesling-viinin kera. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!