Limeposset yhdistettynä satokauden tuoreisiin marjoihin on takuuvarma jälkiruokahitti. Huippukokki Alex Nurmen reseptillä loihdit raikkaat jälkkärit kuudelle. Posset laitetaan hyytymään jääkaappiin yön yli, joten tämän raikkaan jälkiruoan voit valmistella hyvissä ajoin.
Reseptiin tarvitset
Posset | |
4,5 dl | Kuohukermaa |
125 g | Sokeria |
1 | Vaniljatanko |
0,6 dl | Limemehua |
Marinoidut marjat | |
1 dl | Vettä |
50 g | Sokeria |
2 | Limeä, kuori ja mehu |
4 dl | Kotimaisia tuoreita marjoja |
Tuoretta korianteria |
Ohje
- Tee ensin posset.
- Kiehauta kerma, sokeri sekä vaniljatanko.
- Sammuta liesi ja lisää limemehu.
- Kaada kuuma seos laseihin tasaisesti ja anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.
- Seuraavana päivänä marinoit marjat.
- Kiehauta vesi, sokeri sekä limenkuori.
- Jäähdytä kylmäksi ja lisää limemehu.
- Kaada marjojen päälle ja hienonna korianteri joukkoon.
- Koristele possetit tuoreilla marjoilla ja tarjoile esimerkiksi samppanjan tai makean Riesling-viinin kera.