Apposet eli keitetyt herneenpalot

Salaatit ja kasvisruoka
Apposet eli keitetyt herneenpalot -annos.

Apposet eli keitetyt hereenpalot ovat rentoa sormisyötävää vaikkapa rapujuhlien alkupalapöytään ja sopii myös kasvissyöjille. Reseptin on laatinut Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi Kjellman. 

Rapupöydän alkupala

Tarvitset:

2l Tuoreita hereenpalkoja
2l Vettä
1,5 rkl Suolaa
0,5 dl Voisulaa

Valmistusohje:

  1. Huuhtele herneenpalot huolellisesti juoksevan veden alla.

  2. Kiehauta vesi suurehkossa kattilassa.

  3. Lisää veteen suola ja herneenpalot.

  4. Keitä noin 15 minuutin ajan tai kunnes palot ovat kauttaaltaan pehmenneet.

  5. Valuta ylimääräinen vesi pois, ja tarjoile herneenpalot voisulan kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!