Sidecar - tunnetuin konjakkidrinkki
Sidecar -drinkillä on takanaan historiaa 1900-luvun alusta asti. Se onkin yksi maailman tunnetuimpia drinkkejä. Sidecar valmistetaan konjakista, appelsiinilikööristä ja tuorepuristetusta sitruunamehusta ravistamalla. Drinkin maku on kirpeähkö, joten cocktail-lasin reunaan on hyvä laittaa makeutta tuova sokerireuna.
Aineosat
5 cl | Konjakki |
2 cl | Appelsiinilikööri |
2 tl | Tuorepuristettu sitruunamehu |
Sokeria | |
Jäitä | |
Appelsiinin kuorta |
Ohje
-
Pyöräytä kostea lasin reuna sokerissa ja laita lasi sivuun.
-
Laita konjakki, appelsiinilikööri ja sitruunamehu jäillä täytettyyn shakeriin.
-
Ravista kunnes juoma on kylmää.
-
Kaada juoma jäät suodatten tarjoilulasiin.
-
Koristele appelsiinin kuorella.
Mistä Sidecar on saanut nimensä?
Sidecar on kehitelty todennäköisimmin ensimmäisen maailman sodan aikoihin. Ensimmäistä kertaa ohje löytyy vuonna 1922 kahdestakin drinkkikirjasta “Harry’s ABC of Mixing Cocktails” ja “Cocktails and How to Mix Them”.
Sidecar-nimen synnystä on kuitenkin ilmassa pientä epäselvyyttä. Sekä yksi ranskalainen että yksi englantilainen baari väittävät nimen syntyneen siitä, että he keksivät juoman asiakkaalle, joka tuli ravintolaan moottoripyörän sivuvaunussa. Alan pitkän linjan veteraani Dale DeGroff kuitenkin sanoo, että drinkin nimi tulee todennäköisesti siitä, että shakeriin jäänyt juoma tarjoillaan asiakkaalle varsinaisen cocktailin sivussa shottilasissa.