Kesäinen varhaisperunasalaatti

Noutopöytä Salaatit ja kasvisruoka
Varhaisperunasalaatti ja Gato Negro Rose -viinitölkki kesäisessä kattauksessa.

Mikäpä maistuisi alkukesästä ihanammalle kuin varhaisperunat? Tämä salaatti on nopea tehdä ja maistuu niin hyvälle. Tästä reseptistä riittää herkuteltavaa kesäiselle lounaalle 4–6 hengelle. 

Tarvitset näitä

1 kg Varhaisperunoita
1 Punasipuli
2 Kevytsipulia varsineen
200 g Herneitä
1 rkl Kapriksia
1 ruukku Tuoretta tilliä
Ripaus Muskottipähkinää
Ripaus Mustapippuria
KASTIKKEESEEN  
1 dl Oliiviöljyä
0,25 dl Omenaviinietikkaa
1 Valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 tl Kokojyväsinappia
0,5 Sitruunan menu
2 tl Hunajaa
Ripaus Suolaa
Ripaus Mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Huuhtele varhaisperunat huolellisesti runsaassa vedessä ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi.

  2. Kaada perunoista vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä rauhassa.

  3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen kulhossa.

  4. Tarkasta kastikkeen maku - ja lisää tarvittaessa mausteiden määrää siten, että löydät kastikkeeseen juuri sinun makuusi sopivan tasapainon makean hunajan, hapokkaan sitruunan, etikan sekä suolan kanssa.

  5. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen. Kuori herneet. (Voit käyttää halutessasi myös pakasteherneitä).

  6. Valuta kaprikset ylimääräisestä suolaliemestä ja hienonna tilli.

  7. Kuutioi perunat laakealle tarjoiluastialle ja kasaa sipulit, herneet kaprikset ja tilli perunoiden päälle.

  8. Kääntele salaattia varoen, ettei perunat muhjuunnu.

  9. Viimeistele annos lusikoimalla sen päälle kastike.

    Resepti ja kuvat: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!