Salmorejo - espanjalainen tomaattikeitto

Keitot Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Tapas ja antipasti
Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto.

Salmorejo on perinteinen andalusialainen tomaattikeitto, joka tunnetaan myös gazpachon paksumpana ja samettisempana serkkuna . Pasi Kurosen herkullisesta reseptistä valmistuu neljä pienempää keittoa tai 2 isompaa annosta vaikkapa lounaaksi. Tämä kylmä keitto sopii hienosti tarjottavaksi myös vaikkapa pienistä shottilaseista tapaksista koostuvassa noutopöydässä.
Tämä resepti on helppo muuntaa myös vegaaniseksi, kun jätät kananmunan pois. 

Tarvitset: 

250 g luumutomaatteja
1 valkosipulin kynsi
2 siivua vaalea maalaisleipää
1 rkl sherryviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna keitettynä

Keiton pinnalle:

paahdettua pistaasipähkinää
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Valmistusohje:

 

  1. Leikkaa tomaatit neljään osaan.
  2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  3. Leikkaa kananmuna puoliksi tai neljään osaan riippuen annosten määrästä.
  4. Koristele keitto paahdetuilla pistaasipähkinöillä ja basilikalla.
  5. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!