Kokeile tätä ihanaa kasvisherkkua á la Pasi Kuronen lounaana tai vaikkapa illanistujaisten pikkusuolaisena. Reseptistä valmistuu herkuteltavaa kahdelle tai osana illanistujaisten tarjottavia 8 henkilölle. Kyytipoikana tälle herkulliselle tapakselle toimivat esimerkiksi kuivat ja puolikuivat riesling-valkoviinit sekä espanjalainen cava.
Chiliaioliin tarvitset:
1,5 dl laadukasta majoneesia esim. Hellman’s
1 valkosipulin kynsi
1 tl chilitahnaa esim. Harissaa
½ tl sitruunamehua
Valmistusohje:
- Yhdistä aineet kulhoon.
- Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Kukkakaalifritterseihin tarvitset:
300 g kukkakaalia
Kuorrute:
2 valkuaista
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl chilihiutaleita tai chilijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl panko-jauhoja tai korppujauhoa
4 dl rypsiöljyä friteeraamiseen
Valmistusohje:
- Leikkaa kukkakaalin nupuista suunnilleen samankokoisia paloja.
- Höyrytä tai keitä kukkakaaleja 5 min. Anna jäähtyä.
- Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
- Lisää muut kuorrutteen aineet valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa.
- Kasta kukkakaalit ensin kuorrutteeseen ja pyörittele sitten panko- /korppujauhoissa.
- Friteeraa öljyssä, kunnes kukkakaalit ovat kauniin ruskeita.
- Valuta talouspaperin päällä.