Kukkakaalifrittersit ja chiliaiolia

Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Tapas ja antipasti Tulinen
Kukkakaalifritterssejä tapaspöytään.

Kokeile tätä ihanaa kasvisherkkua á la Pasi Kuronen lounaana tai vaikkapa illanistujaisten pikkusuolaisena. Reseptistä valmistuu herkuteltavaa kahdelle tai osana illanistujaisten tarjottavia 8 henkilölle. Kyytipoikana tälle herkulliselle tapakselle toimivat esimerkiksi kuivat ja puolikuivat riesling-valkoviinit sekä espanjalainen cava.

Chiliaioliin tarvitset: 

1,5 dl laadukasta majoneesia esim. Hellman’s
1 valkosipulin kynsi
1 tl chilitahnaa esim. Harissaa
½ tl sitruunamehua

Valmistusohje:

 

  1. Yhdistä aineet kulhoon.
  2. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

Kukkakaalifritterseihin tarvitset: 

300 g kukkakaalia

Kuorrute:

2 valkuaista
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl chilihiutaleita tai chilijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl panko-jauhoja tai korppujauhoa
4 dl rypsiöljyä friteeraamiseen

Valmistusohje:

 

  1. Leikkaa kukkakaalin nupuista suunnilleen samankokoisia paloja.
  2. Höyrytä tai keitä kukkakaaleja 5 min. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
  4. Lisää muut kuorrutteen aineet valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita.
  5. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa.
  6. Kasta kukkakaalit ensin kuorrutteeseen ja pyörittele sitten panko- /korppujauhoissa.
  7. Friteeraa öljyssä, kunnes kukkakaalit ovat kauniin ruskeita.
  8. Valuta talouspaperin päällä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!