Vuohenjuusto-karamellisipulileipä

Voimakkaat juustot Pikkusuolaiset Seurustelu Tapas ja antipasti
Vuohenjuusto-karamellisipulileipiä tapaspöytään.

Vuohenjuusto-karamellisipulileipä á la Pasi Kuronen on mainio pikkusuolainen tarjottavaksi rentojen illanistujaisten suolaisena herkkuna. Reseptistä valmistuu 8 leipää. Vuohenmaidosta valmistettujen juustojen seurassa klassinen valinta on vivahteikas ja ryhdikäs Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini. Myös espanjalainen cava sekä vivahteikas ja ryhdikäs riesling ovat hyviä valintoja. 

Karamellisoituun sipuliin tarvitset: 

1 keskikokoinen sipuli
2 rkl sokeria
1 rkl voita
1 rkl soijaa
½ tl suolaa

Valmistusohje:

 

  1. Viipaloi sipuli.
  2. Laita sokeri paistinpannulle ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja ruskistunut.
  3. Laita voi pannulle ja nosta pannu pois liedeltä siksi aikaa, että voi on sulanut.
  4. Laita pannu takaisin liedelle ja lisää joukkoon sipulit. Anna paistua viitisen minuuttia.
  5. Lisää joukkoon soija ja suola ja paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja suurin osa nesteestä on haihtunut.

Leipiin tarvitset: 

8 siivua maalaispatonkia
oliiviöljyä
1 pkt / 200 g Sainte maure vuohenjuustoa
tuoretta rosmariinia koristeeksi

Valmistusohje:

 

  1. Leikkaa vuohenjuustopötköstä 8 paksua siivua.
  2. Lämmitä uuni 230 asteeseen ja laita grillivastus päälle.
  3. Laita leivät uunipellille ja sivele leipien pinta oliiviöljyllä.
  4. Laita vuohenjuustosiivut samalle pellille.
  5. Paista grillivastuksen alla n. 2-3 minuuttia, kunnes leivät ja juustot ovat saaneet paahdetun pinnan.
  6. Nosta vuohenjuustosiivut leipien päälle, laita luiskallinen karamellisoitua sipulia vuohenjuuston päälle ja koristele rosmariininlehdillä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!