Broileria "Saltimbocca", romescoa ja kasvispastaa

Kana, Kalkkuna
Reseptivinkki treenaajaalle - Broileria saltimbocca, romescoa ja kasvispastaa

Sami Kuronen suunnitteli keittiömestariveljensä Pasi Kurosen kanssa annoksen, joka istuu paitsi liikkujan ruokavalioon myös seurueen muille osapuolille mausta tinkimättä. Annoskokoa on todella helppo suhteuttaa ruokailijoiden määrään ja se toimii täydellisesti esimerkiksi kaveriporukan illanistujaisiin!

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on monipuolinen viini ja sille sopii tämä monitahoinen ruoka, jossa on reilusti yrttisyyttä ja paahteisuutta. Viinin marjaisuus ja kypsyys tasapainottaa annoksen suolaisia elementtejä ja viinin täyteläisyys pärjää hyvin annoksen vahvoille mauille. Viini löytyy Alkosta sekä 75 cl pullossa että 3 litran hanapakkauksessa.

Resepti neljälle.

Tarvitset:

800 g marinoimatonta broilerin sisäfileetä
Suolaa, mustapippuria
Tuoretta salviaa
2 pkt ilmakuivattua kinkkua
2 kesäkurpitsaa
2 isoa porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
Suolaa, mustapippuria

ROMESCO

2 punaista paprikaa
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
½ dl extra virgin oliiviöljyä
½ dl saksanpähkinää
2 siivua täysjyväpaahtoleipää
1 tomaatti
½ pnt persiljaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
(1 rkl sherryä)
½ dl punaviinietikkaa

Tee näin:

  1. Tee ensin romesco-kastike. Lämmitä uuni 240 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Puolita paprikat, laita ne uunipellille leikattu puoli alaspäin. Paahda paprikoita, kunnes niiden kuori on aivan musta. Poista kuori. Pilko paprikat, punasipulit ja valkosipulit ja hauduta niitä oliiviöljyssä hetki.
  2. Lisää leipäsiivut ja anna niiden imeä nestettä itseensä. Lisää joukkoon tomaatti, pähkinät ja hakattu persilja. Anna hautua hetki, lisää nesteet ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella. Anna maun tasoittua hetki ennen tarjoilua. Romesco toimii ikään kuin ”pastakastikkeena”.
  3. Suolaa ja pippuroi broilerin sisäfileet. Laita fileen päälle yksi salvianlehti ja kääri ilmakuivattu kinkku fileen ympärille niin että salvianlehti jää fileen ja kinkun väliin. Ota broilereihin väri kuumalla pannulla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 10 min tai kunnes kanat ovat kypsiä.
  4. Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi joko mandoliinilla tai suikalointiraudalla. Kypsennä porkkanoita minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Suikaloi myös kesäkurpitsat (mutta jätä kesäkurpitsan ihan sisin valkoinen osa käyttämättä). Kesäkurpitsaa ei tarvitse kypsentää. Yhdistä suikaleet kulhoon ja mausta.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!