Suklaatartaletti vadelmilla

Jälkiruoka Seurustelu Suklaa
Valdespino Oloroso Blend Medium Sherry on oiva pari suklaatarteletille.

Ihanasta tartalettireseptistä valmistuu herkuteltavaa 8–10 henkilölle. Voit valmistaa tartaletin halutessasi jo edellisenä päivänä ja koristella sen juuri ennen tarjoilua. Tuplaa nautinto ja tarjoa tartaletti Valdespino-sherryn kanssa!

Suklaatartaletti vadelmilla

Murotaikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
100 g voita
1 kpl kananmuna
Suklaatäyte:
200 g tummaa suklaata (55 %)
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
1 kpl kananmuna
  Koristeluun vadelmia

Valmistusohje:

  1. Sekoita kuivat aineet ja voi monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  2. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin vähintään tunniksi.
  3. Jauhota leivinpöytä vehnäjauhoilla ja kauli taikinasta sopivan kokoinen levy 35 cm x 11 cm -kokoiseen irtopohjavuokaiseen piirakkavuokaan. Voit  käyttää myös tartelettivuokia (n. 12 cm halkaisijaltaan)

  4. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta tartalettipohja uunista ja valmista suklaatäyte seuraavasti:
  5. Hienonna suklaa veitsellä ohuiksi lastuiksi.

  6. Kiehauta kerma ja ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää vielä muna sekoittaen joukkoon. Sekoita, kunnes seos on sileää.

  7. Kaada suklaaseos piirakkavuokaan. Nosta piirakkavuoka takaisin uuniin (175 astetta) ja jatka paistamista vielä noin 4 minuuttia.

  8. Anna tartaletin jäähtyä. Voit vaikka nostaa sen jääkaappiin ja tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Viipaloi kauniiksi paloiksi ja koristele palat vadelmilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!