Ihanasta tartalettireseptistä valmistuu herkuteltavaa 8–10 henkilölle. Voit valmistaa tartaletin halutessasi jo edellisenä päivänä ja koristella sen juuri ennen tarjoilua. Tuplaa nautinto ja tarjoa tartaletti Valdespino-sherryn kanssa!
Suklaatartaletti vadelmilla
3,5 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | sokeria |
100 g | voita |
1 kpl | kananmuna |
200 g | tummaa suklaata (55 %) |
1,5 dl | kuohukermaa |
0,5 dl | maitoa |
1 kpl | kananmuna |
Koristeluun vadelmia |
Valmistusohje:
- Sekoita kuivat aineet ja voi monitoimikoneessa leikkuuterällä.
- Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin vähintään tunniksi.
-
Jauhota leivinpöytä vehnäjauhoilla ja kauli taikinasta sopivan kokoinen levy 35 cm x 11 cm -kokoiseen irtopohjavuokaiseen piirakkavuokaan. Voit käyttää myös tartelettivuokia (n. 12 cm halkaisijaltaan)
- Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta tartalettipohja uunista ja valmista suklaatäyte seuraavasti:
-
Hienonna suklaa veitsellä ohuiksi lastuiksi.
-
Kiehauta kerma ja ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää vielä muna sekoittaen joukkoon. Sekoita, kunnes seos on sileää.
-
Kaada suklaaseos piirakkavuokaan. Nosta piirakkavuoka takaisin uuniin (175 astetta) ja jatka paistamista vielä noin 4 minuuttia.
-
Anna tartaletin jäähtyä. Voit vaikka nostaa sen jääkaappiin ja tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Viipaloi kauniiksi paloiksi ja koristele palat vadelmilla.