Pikkujouludrinkki Lapponia Polar Karpalosta

Aperitiivi Nautiskelujuoma Noutopöytä Seurustelu
Polar Karpalo -likööri ja siitä tehty booli.

Pikkujouludrinkki

Pekka Välitalo, yksi Suomen taidokkaimmista ja lukuisia cocktailkilpailuja voittaneista baarimestareista, kehitti suomalaisesta Lapponia Polar Karpalosta loppuvuoden juhliin kuten pikkujouluihin sekä itsenäisyyspäivään upean boolin. Voit mitata juomien pohjat esimerkiksi hillopurkkeihin etukäteen ja valmistaa juomat loppuun juhlapäivänä vieraiden saavuttua. Tällä reseptillä valmistat näppärästi myös upean boolin suuremmalle seurueelle. 

"Näissä juomissa suomalainen likööri Lapponia Polar Karpalo antaa makuun marjaisaa täyteläisyyttä ja kanelisiirapista saadaan makeutta ja mausteisuutta Limemehu tuo juomiin raikkautta ja Ginger beer korostaa mausteisuutta ja antaa juomaan pirskahtelevaisuutta. – Pekka Välitalo –

Ainesosat Pikkujouludrinkkiin

4 cl Lapponia Polar Karpalo
3 cl Tuorepuristettu limemehu
2 cl Kanelisiirappia*
3 cl Karpalomehu
6 cl Ginger beer (esim. Fever Tree)

Ohje

  1. Mittaa Lapponia Polar Karpalo, limemehu, kanelisiirappi ja karpalomehu kannelliseen hillopurkkiin.
  2. Lisää jäitä.
  3. Sulje kansi ja ravista juomaa voimakkaasti noin 10 sekunnin ajan.
  4. Täytä purkki jäillä ja pidennä inkiväärilimulla.
  5. Sekoita kevyesti ja koristele pakastekarpaloilla ja limellä.

 

*Kanelisiirappi (4-8 annosta)

1 dl Sokeria
1 dl Vettä
2 kpl Kanelitankoa

Mittaa pieneen kattilaan sokeri, vesi ja 2 murskatut kanelitangot. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä ja siivilöi kanelitangot pois.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!