Tarvitset:
20 rapua
2,5 l vettä
1 dl karkeaa merisuolaa
2 sokeripalaa
nippu kruunutilliä
Keitto-ohje:
- Huuhtele ravut juoksevan veden alla yksitellen huolellisesti. (Mikäli arastelet käsitellä rapuja paljain käsin, voit hyvin ottaa avuksi esimerkiksi spagettiottimet, niillä saat jämäkän otteen ravun panssarista).
- Mittaa vesi, suola ja sokeri suurehkoon kattilaan. Anna veden kiehua poreillen voimakkaasti.
- Lisää ravut keitinveteen nopeasti yksitellen. Lisää lopuksi keitinliemeen puolet tillinipusta.
- Odota tovi kunnes vesi alkaa uudelleen kiehua, ja ota aikaa 10-12 minuuttia rapujen koosta riippuen. Ravut ovat kypsiä, kun niiden selkäpanssarin ja pyrstön väliin ilmestyy rako.
- Nosta rapukattila jäähtymään kylmällä vedellä täytettyyn lavuaariin.
- Ota keittämisessä käytetyt tillit pois, ja lisää jäähdytyksen ajaksi toinen puolikas tillinipusta keitinliemeen.
- Kun rapujen keitinvesi on jäähtynyt, nostele ravut varovasti tarjoiluastialle. Halutessasi voit koristella rapukeon tillillä sekä sitruunalla.
Resepti: Heidi Kjellman