Espanjalaiset lihapullat - albondigas

Nauta Pataruoat Porsas Tapas ja antipasti
Espanjalaiset lihapullat - albondigas - resepti ja viinisuositus

Albondigas - espanjalaiset lihapullat - tehdään naudan ja porsaan jauhelihasta, ja tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa. Tarjoile pastan kanssa tai osana tapaslajitelmaa.

Tarvitset:

500 g naudanjauhelihaa
500 g porsaanjauhelihaa
1/5 dl kuivattuja leivänmuruja
3 kananmunaa
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl + 1 rkl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 tl anjovistahnaa
1 tl sokeria
1/4 dl sherry-viinietikkaa
1 prk tomaattimurskaa

Valmistusohje:

  1.  Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
  2. Sekoita keskenään suuressa kulhossa jauhelihat, leivänmurut, munat, persilja, puolet valkosipulista ja 1 rkl paprikajauhetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tee seoksesta halkaisijaltaan 4 cm kokoisia lihapullia.
  4. Lämmitä öljy isossa paistinpannussa.
  5. Paista lihapullat osissa niin, että niillä on hyvin tilaa paistua paistinpannulla. Käännä lihapullia välillä. Paista yhteensä noin kolmen minuutin ajan yhtä lihapullaerää.
  6. Kun lihapullat ovat paistuneet, siirrä ne sivuun odottamaan. 
  7. Lisää jäljelle jäänyt 1 rkl oliiviöljyä pannulle. Kun öljy on kuumaa, lisää sipuli ja kuullota 3-5 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota 30 sekuntia lisää. Sekoita joukkoon 1 rkl paprikajauhetta, anjovistahna ja sokeri. Lisää vielä viinietikka. 
  8. Sekoita ja lisää tomaattimurska. Anna kiehahtaa.
  9. Laita lihapullat pannulle tomaattikastikkeen joukkoon. Siirrä lihapullat kastikkeineen joko uunivuokaan tai jos käytössäsi on pannu, jonka voit laittaa uuniin, nosta lihapullat kastikkeineen pannussa uuniin. Anna paistua 45-50 minuutin ajan.
  10. Koristele persiljalla ja tarjoile heti.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!