Nämä mustekalarenkaat ovat leivitettyjä ja ne friteerataan rapeiksi, ja ovat erinomainen alkupala tai osa tapaslajitelmaa. Tarjoile lämpiminä sitruunalohkojen ja majoneesin kanssa.
Tarvitset:
900 g puhdistettua mustekalaa
1 litra oliiviöljyä uppopaistamiseen
110 g vehnäjauhoja
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl paprikajauhetta
suolaa
1 sitruuna viipaloituna 8 osaan
Valmistusohje:
- Kuivaa mustekalan lonkerot ja leikkaa ne sitten renkaiksi.
- Laita jauhot, timjami, paprikajauhe ja hieman suolaa isoon muovipussiin. Lisää mustekalarenkaat osissa ja ravista niin, että renkaat jauhottuvat. Älä jauhota kaikkia mustekalarenkaita yhtä aikaa.
- Kaada 1 cm paksuisesti oliiviöljyä pannulle, joka on lämmitettynä hieman yli keskilämmön. Varo, ettei oliiviöljy savua.
- Laita leivitetyt mustekalarenkaat varovasti yksitellen kuumaan öljyyn. Älä laita liian monta mustekalarengasta yhtä aikaa pannulle, jotta ne mahtuvat paistumaan, ja mahdut tarvittaessa kääntämään ne.
- Paista mustekalarenkaita niin kauan, että ne ovat väriltään kullanruskeita. Nosta kypsät mustekalarenkaat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu renkaista pois.
- Tarjoile sitruunasiivujen ja majoneesin kanssa.