Espanjalaiset tapakset - kinkku-juusto-chorizo-leivät

Mausteiset makkarat Pikkusuolaiset Seurustelu Tapas ja antipasti
Espanjalaiset tapakset - kinkku-juusto-chorizo-leivät resepti ja viinisuositus

Tämä on yksinkertainen, mutta herkullinen tapas, joka ei vaadi paljon valmisteluita, ja jonka voi laittaa kokoon vaikka viime hetkellä ennen vieraiden saapumista.

Tarvitset:

2 ranskalaista patonkia
230 g Manchego-juustoa
110 g Serranon kinkkua siivuina
450 g espanjalaista Chorizo-makkaraa

Valmistustapa:

  1. Viipaloi patonki noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Viipaloi Manchego-juusto noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Leikkaa Serranon kinkkuviipaleista sen kokoisia paloja, että pala mahtuu patongin päälle.
  4.  Viipaloi Chorizo-makkarasta noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Voit halutessasi paistaa makkaraviipaleet pannulla tai tarjoilla kylmänä.
  5. Jos päätät paistaa Chorizo-makkarat, paista niitä 5-10 minuutin ajan.
  6. Laita jokaisen leipäpalan päälle yksi siivu juustoa, yksi siivu kinkkua ja yksi siivu makkaraa. Voit myös halutessasi laittaa osan leivistä päälle vain juustoa ja kinkkua, tai vain pelkän makkarasiivun. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!