Ohje on 4–6 henkilölle.
Tarvitset näitä
800g | Naudanlihaa kuutioina |
2-3 rkl | Vehnäjauhoja |
3/4 dl | Kasvisöljyä |
2 | Keskikokoista sipulia silputtuna |
2 | Porkkanaa pieniksi paloiteltuna |
3 | Valkosipulin kynttä pieniksi lapiteltuna |
1,5 rkl | Paprikajauhetta |
1,5 dl | Lihalientä |
1,5 dl | Punaviiniä (Jacob´s Creek Reserve Shiraz) |
300g | Tomaattimurskaa |
5 | Suikaletta savupekonia paloiteltuna |
Suolaa | |
Pippuria | |
Silputtua persiljaa |
Ohje
-
Lämmitä uuni 160°C:een.
-
Kierittele lihakuutiot jauhoissa ja ruskista pannussa miedolla lämmöllä. Kuullota samassa pannussa sipuli ja lisää valkosipuli, porkkana ja pekoni. Sekoita lihat joukkoon ja lisää paprikajauhe, persilja ja tomaattimurska. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
-
Kaada seos pataan ja peitä hyvin lihaliemellä ja punaviinillä. Anna padan hautua uunissa noin 1½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.
-
Tarjoile vaalean leivän, perunamuusin ja mieleistesi höyrytettyjen vihannesten kera.