Paahdettua bruschettaa ja marinoituja artisokansydämiä

Salaatit ja kasvisruoka
Paahdettua bruschettaa marinoitujen artisokansydänten kera -reseptin kuvituskuva, jossa erilaisia kasviksia.

Ohje on kuudelle.

Tarvitset näitä

 

1 Valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl Silputtua persiljaa
2 rkl Sitruunamehua
1 Vaalea leipä
  Merisuolaa myllystä
 

Mustapippuria myllystä

Latva-artisokkia

 

Ohje

  1. Valmistele kolme tuoretta latva-artisokkaa leikkaamalla päällimmäinen kolmannes irti ja poistamalla uloimmat lehdet.

  2. Leikkaa artisokat puoliksi ja poista keskiosa (“partainen” keskus). Hiero sydämiin sitruunamehua ja keitä tai höyrytä niitä noin 15 minuuttia – kunnes sydämet ovat pehmenneet.

  3. Vaihtoehtoisesti voit käyttää säilöttyjä latva-artisokan sydämiä. Niihin saat lisämakua, kun ensin kuivaat ne ja sen jälkeen paistat niitä pienessä määrässä öljyä, kunnes ne karamellisoituvat.

  4. Kun artisokansydämet ovat kypsiä, sekoita ne ja kaikki marinointiainekset keskenään.

  5. Sitten voit valmistella bruschettat kostuttamalla vaaleaa leipää oliiviöljyllä ja valkosipulilla.

  6. Paahda leipiä uunissa tai grillissä, kunnes pinta on rapea.

  7. Täytä leivät marinoiduilla artisokanpaloilla ja koristele silputulla persiljalla.

  8. Voit tarjoilla ne joko lämpiminä tai kylminä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!