Ohje on kuudelle.
Tarvitset näitä
1 | Valkosipulin kynsi murskattuna |
1 rkl | Silputtua persiljaa |
2 rkl | Sitruunamehua |
1 | Vaalea leipä |
Merisuolaa myllystä | |
Mustapippuria myllystä Latva-artisokkia |
Ohje
-
Valmistele kolme tuoretta latva-artisokkaa leikkaamalla päällimmäinen kolmannes irti ja poistamalla uloimmat lehdet.
-
Leikkaa artisokat puoliksi ja poista keskiosa (“partainen” keskus). Hiero sydämiin sitruunamehua ja keitä tai höyrytä niitä noin 15 minuuttia – kunnes sydämet ovat pehmenneet.
-
Vaihtoehtoisesti voit käyttää säilöttyjä latva-artisokan sydämiä. Niihin saat lisämakua, kun ensin kuivaat ne ja sen jälkeen paistat niitä pienessä määrässä öljyä, kunnes ne karamellisoituvat.
-
Kun artisokansydämet ovat kypsiä, sekoita ne ja kaikki marinointiainekset keskenään.
-
Sitten voit valmistella bruschettat kostuttamalla vaaleaa leipää oliiviöljyllä ja valkosipulilla.
-
Paahda leipiä uunissa tai grillissä, kunnes pinta on rapea.
-
Täytä leivät marinoiduilla artisokanpaloilla ja koristele silputulla persiljalla.
-
Voit tarjoilla ne joko lämpiminä tai kylminä.