Alex Nurmen ohjeella valmistuu salaatit neljälle. Maustumisaika on 12 tuntia.
Tarvitset näitä
250 g | Valkokaalia |
250 g | Punakaalia |
2 | Porkkanaa |
1-2 dl | Majoneesia |
50 kpl |
Suolapähkinöitä |
MAUSTELIEMI | |
2 dl | Vettä |
1 dl | Väkiviinaetikkaa |
2 rkl | Sokeria |
1 rkl | Suolaa |
Ohje
-
Kiehauta mausteliemi kattilassa ja jätä se jäähtymään pöydälle.
-
Suikaloi kaalit sekä porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne mausteliemeen. Anna maustua 12 tuntia kylmässä jonka jälkeen siivilöi kaaliseos.
-
Lisää majoneesi sekä pähkinät ja tarjoile kylmänä salaattina.
-
Rouhi mustapippuria pinnalle ja koristele kevätsipulin kanssa.
-
Tarjoile lisukkeena esimerkiksi Possun ribsien kanssa.