Valkosuklaapannakotta saa mukavaa särmää lakkaviinistä sekä tyrnikastikkeesta. Tämä ohje on kuudelle.
Pannacotta
4 dl | Kuohukermaa |
100 g | Valkosuklaata |
0,25 dl | Sokeria |
1–2 tl | Vaniljasokeria |
3 | Liivatelehteä |
Tyrnikastike
4 dl | Tyrnimarjoja |
2–3 rkl | Sokeria |
0,5–1 dl | Chymos Väkevä Lakkaviini |
Ohje
-
Pannacotta: Laita liivatelehdet lautaselle kylmään veteen.
-
Kuumenna kattilassa kerma ja sokerit kiehuvaksi.
-
Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele valkosuklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
-
Puserra liivatteista vesi pois ja sekoita ne kerman joukkoon.
-
Jäähdytä seos kylmävesihauteessa koko ajan vatkaten.
-
Annostele pannacotta jälkiruokamaljoihin ja laita jääkaappiin hyytymään.
-
Kaada samaan aikaan kaikki muut raaka-aineet kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa.
-
Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne nesteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
-
Siivilöi seos, kaada annoslaseihin ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.
-
Tyrnikastike: Paseeraa tyrnit siivilän läpi tai soseuta marjat tehosekoittimessa.
-
Sekoita joukkoon lakkaviini ja sokeri.
-
Lisää tarvittaessa sokeria ja viiniä.
-
Tarjoile pannacotta tyrnikastikkeen kanssa.