Puolukkapiiras

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Puolukkapiirakka -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Alex Nurmen reseptillä tulee herkuteltavaa kahdeksalle. 

Pohja

150 g Voita
1 dl Sokeria
2 dl Vehnäjauhoja
3 rkl Vettä

Täyte

3 dl Puolukoita
2 dl Kermaviiliä
1 dl Chymos Ruska Väkevä Puolukkaviiniä
1 rkl Sokeria
1 kpl Kananmuna
1 rkl Vehnäjauhoja

Ohje

  1. Piirakkapohja: Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon jauhot ja vesi. Painele taikina 24 cm piirakkavuokaan ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

  2. Täyte: Kaada marjaviini kylmien puolukoiden päälle ja lisää joukkoon sokeri. Anna viinin imeytyä hetken aikaa puolukoihin ja lisää jauhot joukkoon. Yhdistä lopuksi kermaviili ja kananmuna. Sekoita täyteaines tasaiseksi. Kaada täyte jääkaapissa kylmenneen pohjan päälle. Paista uunissa 200 °C noin 45 minuuttia.

  3. VINKKI! Tarjoa piirakka Chymos Ruska Väkevä Puolukkaviinillä maustetulla vaniljavaahdolla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!