Mustaherukka-suklaamousse on ihana jälkiruoka, mutta myös herkullinen täytekakun täyte. Alex Nurmen reseptillä teet jälkkärit kuudelle.
Suklaamousseen tarvitset
200 g | Tummaa suklaata |
250 g | Mascarpone-juustoa |
1,5 dl | Kuohukermaa |
0,5 dl | Chymos Väkevä Mustaherukkaviini |
Kirsikoihin tarvitset
100 g | Tuoreita kirsikoita |
2 dl | Chymos Väkevä Kirsikkaviini |
Ohje
-
Mustaherukkasuklaamousse: Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa pehmeä mascarpone-juusto ja viini. Lisää kevyesti vaahdotettu kerma nostellen joukkoon. Lisää lopuksi sulanut suklaa ja vatkaa seos kuohkean ilmavaksi. Nosta jääkaappiin viilentymään puolen tunnin ajaksi ja lusikoi valmis suklaamousse annosmaljoihin. Mikäli säilytät moussea pitempään jääkaapissa, ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön jotta saat palautettua notkean rakenteen..
-
Viinissä marinoidut kirsikat: Kiehauta viini kattilassa ja kaada kuuma neste huuhdeltujen kirsikoiden päälle. Anna kuuman viinin imeytyä noin tunnin ajan. Tarjoa maustuneet herkut suklaamoussen kanssa.
-
VINKKI! Tämä resepti sopii mainiosti myös kakun täytteeksi!