Alex Nurmen resepti on neljälle ja sen valmistusaika on noin tunti + kylmäsäilytys minimissään kuusi tuntia.
Tarvitset näitä
500 g | Merilohta (paksumpaa pään puoleista osaa) |
1 rkl | Merisuolaa |
½ rkl | Sokeria |
½ rkl | Fenkolinsiemeniä |
½ rkl | Garam masalaa |
½ rkl | Mustapippuria |
Tuorekelmua | |
Foliota |
Ohje
-
Leikkaa lohifilee kolmeksi yhtä suureksi tangoksi ja laita jokainen tanko erilliselle tuorekelmu palalle.
-
Rouhi kaikki kuiva-aineet morttelissa hienoksi ja mausta lohet kauttaaltaan.
-
Kääri lohet tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniksi.
-
Avaa kelmut ja paista pannulla tai grillillä nopeasti pinnat kiinni. Anna hetki jäähtyä ja kääri uudelleen kelmuun, jonka jälkeen folioon ja kieritä pakkaus pyöreän muotoiseksi tangoksi.
-
Laita valmis pastrami jääkaappiin tai pakastimeen.
-
Poista kääreet ja leikkaa sentin paksuisia viipaleita tarjoiluvadille. Pastrami tulee tarjoilla viileänä, ei jäisenä, joten anna sen sulaa hetken aikaa ennen tarjoilua.
-
Vinkki: Voit valmistaa pastramin pakkaseen jo viikkoja aiemmin. Se säilyy siellä mainiosti.
-
Tarjoile lohi esimerkiksi verigreippi-vesimelonisalaatin kera.