Lohipastrami

Grilliruoka Rasvainen kala
Lohipastrami -reseptin kuvituskuva, jossa erilaisia vihanneksia ja kasviksia.

Alex Nurmen resepti on neljälle ja sen valmistusaika on noin tunti + kylmäsäilytys minimissään kuusi tuntia.

Tarvitset näitä

500 g Merilohta (paksumpaa pään puoleista osaa)
1 rkl Merisuolaa
½ rkl Sokeria
½ rkl Fenkolinsiemeniä
½ rkl Garam masalaa
½ rkl Mustapippuria
  Tuorekelmua
  Foliota

 

Ohje

  1. Leikkaa lohifilee kolmeksi yhtä suureksi tangoksi ja laita jokainen tanko erilliselle tuorekelmu palalle.

  2. Rouhi kaikki kuiva-aineet morttelissa hienoksi ja mausta lohet kauttaaltaan.

  3. Kääri lohet tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniksi.

  4. Avaa kelmut ja paista pannulla tai grillillä nopeasti pinnat kiinni. Anna hetki jäähtyä ja kääri uudelleen kelmuun, jonka jälkeen folioon ja kieritä pakkaus pyöreän muotoiseksi tangoksi.

  5. Laita valmis pastrami jääkaappiin tai pakastimeen.

  6. Poista kääreet ja leikkaa sentin paksuisia viipaleita tarjoiluvadille. Pastrami tulee tarjoilla viileänä, ei jäisenä, joten anna sen sulaa hetken aikaa ennen tarjoilua.

  7. Vinkki: Voit valmistaa pastramin pakkaseen jo viikkoja aiemmin. Se säilyy siellä mainiosti.

  8. Tarjoile lohi esimerkiksi verigreippi-vesimelonisalaatin kera.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!