Herkulliset kampasimpukat aasialaisittain ovat todellista Gourmet-pikaruokaa
Tarvitset näitä
8 kpl kampasimpukoita
Kirkastettua voita paistamiseen
Hyvälaatuista suolaa
2 kpl kananmunia
1 dl avokadoöljyä
2-3 dl oliiviöljyä
½ limeä
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl sinappia
3 tl wasabijauhetta
3 dl tuoreita suppilovahveroita
1 rkl voita
30 g kuivattuja suppilovahveroita
1 kpl punainen chilipaprika
Hyvälaatuista suolaa (esim. Maldon)
Vastarouhittua mustapippuria
Lehtipersiljasilppua
Ohje
-
Lisää kampasimpukoiden pinnalle hieman Maldon-suolaa. Kampasimpukat paistetaan kuumalla kuparipannulla. Paistoaika 45 sekuntia / puoli. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.
-
Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljyt ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin wasabijauhe ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
-
Kuumenna kasarissa voi ja lisää sinne hienonnetut suppilovahverot. Paahda kuivaksi ja rapeiksi. Lisää sienien joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria.
-
Halkaise kampasimpukat horisontaalisesti. Lisää alemman puoliskon päälle paahdettuja suppilovahveroita ja wasabi-majoneesia sekä asettele ylempi puolisko kanneksi. Koristele kampasimpukat murennetuilla kuivatuilla suppilovahveroilla, hienonnetulla chilillä ja lehtipersiljalla. Asettele rotanloukun päälle.