Patasorsaa, taateleita ja karpalokastiketta

Pataruoat Riistalinnut
Patasorsa -reseptin kuvituskuva, jossa linnun lihaa ja kasviksia.

Alex Nurmen haudutetun patasorsan resepti on neljälle.

Tarvitset näitä

2 Sorsaa puhdistettuna
6 dl Riistalientä tai kanalientä
100 g Voita
8 kpl Pikkusipulia
200 g Ruusukaaleja
150 g Taateleita
100 g Karpaloita
2 rkl Fariinisokeria
  Tuoretta timjamia
  Laakerinlehtiä
  Rosepippuria
  Mustapippuria
  Suolaa

Ohje

  1. Mausta sorsat suolalla ja paista voin kera pannulla pinta rapeaksi.

  2. Nosta uunivuokaan, kaada kiehautettu liemi sekä mausteet mukaan.

  3. Hauduta 140-asteisessa uunissa tunnin ajan mehukkaan kypsäksi.

  4. Tarjoa sorsat haudutettujen lisäkkeiden sekä karpaloilla maustetun punaviinikastikkeen kera.

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!