Marokkolaiset lampaan kotletit ja couscous

Lammas Salaatit ja kasvisruoka
Lampaan kotletit -reseptin kuvituskuva, jossa lihaa ja erilaisia kasviksia.

Varaa 3-4 kotlettia ruokalijaa kohti lihojen koosta riippuen. Ohje on neljälle. 

Marinadi

1/2 rkl Marokkolaista Harissa, Ras el hanout tai bahart-mausteseosta
3 rkl Oliiviöljyä
1 Sitruunan mehu

Couscous-salaatti

1,5-2 dl Couscousia
2 tl Kurkumaa
1 Pieni punasipuli
2 Luumutomaattia(poista siemenet ja kuutioi)
1 Pieni paprika(poista siemenet ja kuutioi)
1,5 dl Tuoretta minttua pilkottuna
1,5 dl Tuoretta korianteria pilkottuna
3/4 dl Herukoita
3/4 dl Paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl Oliiviöljyä
1 Appelsiinin mehu ja kuori
1 rkl Säilykesitruunaa (ei välttämätön)
  Hyppysellinen kuivattua chiliä (ei välttämätön)

Jugurttikastike salaatille

1,5 dl Kreikkalaistyylistä salaatinkastiketta
2 rkl Tahini-tahnaa
1 Valkosipulin kynsi murskattuna
2 rkl Sitruunamehua
1 rkl Extra virgin oliiviöljyä

 

Ohje

  1. Marinointi: Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja hiero se kotletteihin. (Voit myös tehdä oman mausteseoksen jos kotoa ei löydy valmista. Sekoita yhteen 1 tl korianterijauhetta, paprikaa ja inkivääriä sekä 1/2 tl kanelia, kuminaa kardemummaa ja mustapippuria.) Laita lihat jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi – mieluummin yön yli.

  2. Lihojen valmistus: Varmista, että paistinpannu tai grilli on kuuma ja paista kotletteja 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta.

  3. Couscous-salaatti: Laita couscous ja kurkuma kulhoon ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä. Peitä kulho kelmulla ja anna sen hautua 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen loputkin ainekset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Salaatinkastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta makusi mukaan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!