Possun ribsit

Grilliruoka Porsas
Possun ribsit -reseptin kuvituskuva,jossa lihaa ja erilaisia kasviksia.

Alex Nurmen resepti on neljälle. Valmistusaika 12 tuntia.

1,5 kg Porsaan kylkeä (ribsejä)
2 rkl Karkeaa merisuolaa
1 rkl Savupaprikaa
1 rkl Fenkolinsiemeniä
1 rkl Mustapippuria
1 rkl Fariinisokeria
1 rkl Jauhettua chiliä
1 tl Lihalientä
1 l BBQ- kastiketta
  Foliota

 

Ohje

  1. Jauha suola sekä mausteet huhmaressa sekaisin keskenään. Hiero maut lihan pintaan ja anna maustua muutaman tunnin ajan huoneenlämmössä.

  2. Kaada lihaliemi uunivuokaan, lisää maustuneet lihat mukaan ja peitä vuoka foliolla.

  3. Kypsennä lihoja 140-asteisessa uunissa 3 tunnin ajan, jonka jälkeen tarkista mureus. Tarvittaessa jatka vielä kypsennystä 1–2 tunnin ajan.
    Jäähdytä lihat, sivele pinnalle halutessasi bbq-kastiketta ja grillaa rapeaksi.

  4. Tarjoile esimerkiksi Pähkinä–coleslawsalaatin kera.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!