Leivo joulupöytään mehevä suklaa-viikunakakku, jolle upean maun antaa Valdespino Cream Sherry. Resepti on helppo ja kaikki ainekset löytyvät lähikaupastasi.
Tarvitset:
1,6 l vuoka
200 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
1 dl tummaa teetä
2 1/2 dl Valdespino Cream Sherry
200 g pehmeää voita
3 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoja
1 dl tummaa kaakaota
voita ja korppujauhoa kakkuvuoan voiteluun
Valmistusohje:
- Kuumenna uuni 175 ºC asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Pilko viikunat pieneksi ja poista tarvittaessa kovat kanta pois. Mittaa viikunat, tee, ja sherry kattilaan.
- Kiehauta ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä.
- Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakao. Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää kananmunat voi-sokeri seokseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää viikunaseos.
- Ripottele siivilän läpi jauhoseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Koristele halutessasi kaakaojauheella ja tomusokerilla. Tarjoile.
- Säilytä kakkua hyvin suojattuna. Esimerkiksi kelmun alla.
- Halutessasi voit pirskotella leikatun kakun pintaan lisää Cream Sherryä.
Resepti ja kuva: Peggy Thomas